Demonstreren

De werking van de eco-regeling waarmee we in deze pilot experimenteren wordt in de praktijk bij tien agrarische bedrijven getest. Deze tien bedrijven zijn een representatieve afspiegeling van de agrarische sector in Nederland.

De demonstratiebedrijven voeren eco-activiteiten die nu niet in de regeling van LNV/RVO zitten uit en onderzoeken de werking ervan in de praktijk. Zaken als ‘zijn de gekozen eco-activiteiten uit het keuzemenu ook daadwerkelijk uitvoerbaar in specifieke bedrijfssituaties’ en ‘dragen de eco-activiteiten in de specifieke bedrijfssituaties ook voldoende bij aan de beoogde doelen’ staan hierbij centraal.

De focus ligt op eco-activiteiten die nog niet in het systeem van RVO zijn opgenomen, bijvoorbeeld omdat ze alleen gebiedspecifiek uitvoerbaar zijn of alleen te verantwoorden zijn via geo-tagged foto’s. Daarnaast kun je denken aan activiteiten die aangesloten kunnen worden op duurzaamheidsinitiatieven vanuit de keten.

Wat doet een demonstratiebedrijf

De tien demonstratiebedrijven krijgen een bezoek van een adviseur van de pilot. De adviseur en de ondernemer bekijken samen met welke eco-activiteiten die nu niet in de regeling van LNV zitten, geëxperimenteerd gaat worden. Ze kijken daarbij specifiek naar uitvoerbaarheid, inpasbaarheid en controleerbaarheid van de activiteiten.

Om de ervaringen de delen worden op de demonstratiebedrijven demo-bijeenkomsten georganiseerd.

Wanneer de demonstratiebedrijven bezocht kunnen worden, zullen wij dit op deze website communiceren.

Ik wil op de hoogte gehouden worden

Neem contact met ons op

Heb je vragen? Stuur ons dan een e-mail bericht:

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×