Het nieuwe GLB; eco-regeling en puntensysteem

Nederland vult de eco-regeling in met een breed keuzemenu aan eco-activiteiten en koppelt dat aan een puntensysteem. Iedere eco-activiteit staat voor een bepaald aantal ‘punten’ dat is gekoppeld aan de bijdrage die de eco-activiteit levert aan de vijf Europese vergroeningsthema’s (klimaat, bodem, water, landschap en biodiversiteit). Daarnaast representeert iedere eco-activiteit ook een bepaalde ‘waarde’. Haal je als agrariër voldoende punten én voldoende waarde met je eco-activiteiten, dan kom je in aanmerking voor uitbetaling van de eco-premie. De hoogte van de uitbetaling wordt bepaald door de opgetelde waarde van de gekozen eco-activiteiten. Eenmaal op het hoogste beloningsniveau aangekomen, levert méér doen, geen hogere vergoeding meer op. Deze inrichting van de eco-regeling biedt de agrariër flexibiliteit (hij of zij kan zijn eigen ‘groene profiel’ bepalen) en ‘groene sturingsmogelijkheden’ voor de overheid.

KLIK HIER voor meer informatie over het nieuwe GLB.

KLIK HIER voor meer informatie over de eco-regeling van het ministerie van LNV en RVO die in 2023 geïmplementeerd wordt.

KLIK HIER voor meer informatie over de eco-regeling van de GLB-pilot Puntensysteem Eco-regeling.

Naas de GLB-pilot Puntensysteem Eco-regeling wordt de invulling van het nieuwe GLB momenteel nog in een aantal andere pilots getest. KLIK HIER voor een overzicht van de andere lopende GLB-pilots.

Neem contact met ons op

Heb je vragen? Stuur ons dan een e-mail bericht:

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×