GLB-NSP eind 2021 naar Brussel

Het Nationaal Strategisch Plan (GLB-NSP) wordt eind 2021 ingediend in Brussel. Dat is een jaar later dan LNV-minister Schouten eerder aan de Tweede Kamer meldde. Reden is dat de besluitvorming over de GLB-verordeningen, het Meerjarig Financieel Kader en de uitvoeringsregels is vertraagd. Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Zij belooft in gesprek te gaan met de Tweede Kamer over het concept-NSP zodra deze af is en vervolgens met de bestuurlijke partners. De Europese Commissie geeft in de loop van 2022 haar oordeel over het ingediende concept-NSP. Uitvoering gaat op 1 januari 2023 van start.

De minister streeft ernaar dat eind 2020 op alle onderdelen van het NSP voldoende bouwstenen klaar zijn. In december vindt een conferentie plaats met de stakeholders over de contouren van het plan. De inbreng van de stakeholders dient als input bij de verdere invulling.

De belangrijkste punten uit de kamerbrief van de minister vind je op de website van toekomstGLB.

Neem contact met ons op

Heb je vragen? Stuur ons dan een e-mail bericht:

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×