Enquête ruim 1300 keer ingevuld

Zo’n 1300 boeren en tuinders in Nederland hebben inmiddels de enquête van onze GLB-pilot ingevuld en meegedacht over zogenoemde ‘boerderijproof-maatregelen’ binnen het nieuwe GLB. Het inzaaien van een bufferstrook op klei met gras is een veel gehoorde wens, zo blijkt uit de voorlopige resultaten.

Het GLB gaat namelijk veranderen na 2021 en boeren en tuinders krijgen via de GLB-pilot Sectorale Bouwstenen de kans om mee te denken over maatregelen die én passend zijn op hun eigen bedrijf en een bijdrage leveren aan milieu, biodiversiteit en klimaat. Deze maatregelen worden samengevoegd tot een soort keuzemenu waarmee boeren en tuinders aanspraak kunnen maken op hun hectarevergoedingen na 2021.

Dit keuzemenu wordt aangeboden aan de schrijvers van het Nationaal Strategisch Plan wat de Nederlandse invulling voor het nieuwe GLB bevat. Door dit te faciliteren zien we erop toe dat de maatregelen in het nieuwe GLB niet alleen getoetst zijn op hun bijdrage op verschillende duurzaamheidsaspecten, maar dat zij ook praktisch toepasbaar zijn op bedrijfsniveau.

Naast vragen over de bufferstroken, bevat de enquête onder andere vragen over de realisatie van winterbedekking, invulling gewasrotatie, niet productieve elementen (vergroening), grasland en ga zo verder. De eerste uitkomsten van de enquête worden besproken en verder uitgewerkt in de bijeenkomsten die de komende weken nog gepland staan door heel Nederland. Voor een overzicht van de bijeenkomsten en aanmelden, klik hier. Ook de online enquête is nog tot eind dit jaar hier te benaderen

Neem contact met ons op

Heb je vragen? Stuur ons dan een e-mail bericht:

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×